szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Moszkvában mintegy 300 ellenzéki érzelmű ember tüntetett vasárnap arra a hírre reagálva, hogy Vlagyimir Putyin az ország elnökeként 2012-ben visszatér a Kremlbe, míg Dmitrij Medvegyev jelenlegi államfő az ő helyére kerül a kormány élén.

Több ellenzéki szervezet, köztük a Garri Kaszparov sakkvilágbajnok vezette Civil Front felhívására a Puskin téren gyűltek össze a tüntetők, akik feliratokon követelték Putyin távozását a hatalomból, és hangot adtak annak a véleményüknek, hogy a választás csak színjáték Oroszországban.

"Putyin és Medvegyev ellen jöttem tüntetni, mert kiosztották maguknak a posztokat, miközben a népnek kellene megválasztania a vezetőit" - mondta egy 73 éves nyugdíjas asszony, aki a kommunista párt jelvényét hordta a sapkáján. Egy diák azért ment ki a megmozdulásra, hogy "értésre adja a hatalomnak, hogy van ellenzék, és nem mindenki ért egyet" a Putyin-Medvegyev kettős döntésével.

"A szerepek cseréje Putyin és Medvegyev között egyszerűen provokáció. A hatalmat elkobozták, a nép nem választhatja meg a vezetőit" - mondta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!