szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az izraeli hadsereg és a haditengerészet a jóm-kipúr zsidó ünnep idejére szigorította biztonsági intézkedéseit a vörös-tengeri üdülőhely, Eilat körzetében. A The Jerusalem Post című újság azt írta szerdán: a titkosszolgálatok olyan információkat szereztek, amelyek szerint palesztin csoportok Izrael déli részén újabb támadásokra készülnek.

Az izraeli hadihajók kiterjesztették járőrözési területüket az izraeli és a nemzetközi vizeken, hogy megakadályozzák szélsőségesek behatolását, bármilyen módon történjen ez, még akár motorcsónakon vagy úszva is. A haditengerészet nem zárja ki annak veszélyét, hogy a terroristák megpróbálnak pokolgéppel megrakott motorcsónakkal merényletet elkövetni vízi vagy partmenti célpontok ellen Eilat körzetében.

Cvika Sahar, a vörös-tengeri flottaegység parancsnoka közölte: csak a nemzetközi jog szabta határok között terjesztették ki járőrözési területüket. Azt szeretnék, ha a szomszédos országok és más erők is látnák jelenlétüket.

Nyugati tömegtájékoztatási eszközök beszámolói szerint az izraeli hadihajók nemcsak a Sínai-félszigettel és a Szuezi-csatornával határos területeken járőröznek, hanem a szudáni területi vizek menti szakaszon is.

Az izraeli szárazföldi erők hasonlóképpen megerősítették egységeiket az augusztusi terrorcselekmények után.

Egy tiszt most elmondta: megerősítik térségbeli erőiket az ünnepek előtt, egyben igyekeznek meggyőzni az oda érkezőket arról, hogy az üdülőterület biztonságos.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A lakosság harmada bízik az idei nyaralásban

A lakosság harmada bízik az idei nyaralásban

Aranyos játéknak tűnt az app, valójában pénzes kaszinó működött benne

Aranyos játéknak tűnt az app, valójában pénzes kaszinó működött benne

Az állat mindig riasztó sikolyt hallat, csak az ember kiált örömében

Az állat mindig riasztó sikolyt hallat, csak az ember kiált örömében