szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az ukrán parlament kedden érvénytelenítette a téli időszámítás eltörléséről alig egy hónapja elfogadott rendeletét, így október 30-án Ukrajnában is a téli időszámításnak megfelelően állítják át az órákat.

A kijevi törvényhozásban – másodszori próbálkozásra – a jelen lévő 349 képviselőből 295 megszavazta a szeptemberben hozott, a nyugat-ukrajnai megyékben komoly tiltakozást kiváltó ukáz visszavonását. A honatyák egyúttal felkérték a kormányt, hogy a most elfogadott határozat hatályba lépését követő egy hónapon belül terjesszen a parlament elé törvénytervezetet az Ukrajna területén alkalmazandó időszámítás rendjéről – adta hírül a liga.net ukrán üzleti hírportál.

A parlament döntésének köszönhetően október utolsó vasárnapján Ukrajna egész területén egy órával visszahúzzák az óramutatókat, s ezzel hatályba lép – mint 1981 óta minden évben – a téli időszámítás.

Ivano-Frankivszk és Kárpátalja megyék korábban, Lemberg (Lviv) megye önkormányzata kedden kérte hivatalosan Kijevtől a téli időszámítás visszaállítását. A Kárpátalja megyei tanács (közgyűlés) pedig alig néhány órája tette közzé internetes honlapján annak a határozattervezetnek a szövegét, amellyel helyi időszámítást vezetett volna be a régióban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megtalálták a 171 éve elsüllyedt német gőzhajó roncsát

Megtalálták a 171 éve elsüllyedt német gőzhajó roncsát

Ez történt: rájöttek, mikor fertőz legjobban, aki koronavírusos

Ez történt: rájöttek, mikor fertőz legjobban, aki koronavírusos

Van, amire jobb egy mesterséges barát, mint a szülő?

Van, amire jobb egy mesterséges barát, mint a szülő?