szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Moammer Kadhafi, a múlt héten megölt líbiai diktátor fia, Szeif el-Iszlám és a líbiai hírszerzés volt főnöke, Abdullah asz-Szenuszi fölajánlották, hogy feladnák magukat a Nemzetközi Büntetőbíróságnak (ICC) - közölte a líbiai Átmeneti Nemzeti Tanács (ÁNT) egyik magas rangú tisztségviselője, Abdel Madzsid Mlegta szerdán. A hágai bíróság egyelőre nem tudta megerősíteni a hírt és a bíróság maga is igyekszik kapcsolatba lépni az ÁNT-vel.

Szeif el-Iszlám és Abdullah asz-Szenuszi mindketten rajta vannak az ICC körözési listáján. A Kadhafi-fiú feltételezések szerint Líbia déli szomszédja, Niger felé vette útját.  Mlegta, a líbiai Átmeneti Nemzeti Tanács (ÁNT) tisztségviselője azt mondta: hírszerzőktől származik az információja, miszerint a két szökésben lévő férfi egy meg nem nevezett szomszédos ország segítségével igyekszik megállapodni a hágai bírósággal. Arra a belátásra jutottak, hogy nincsenek biztonságban Líbiában, sem Algériában vagy Nigerben - Kadhafi családtagjai az utóbbi két országba menekültek. Mlegta szerint Niger túl sok pénzt kért tőlük cserébe befogadásukért.

Szeif el-Iszlám
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hajba kaptak az olasz kormánypártok az uniós mentőpénzen

Hajba kaptak az olasz kormánypártok az uniós mentőpénzen

Amerikai csillagászok megtalálták a második olyan exobolygót, amelynek nincsenek felhői

Amerikai csillagászok megtalálták a második olyan exobolygót, amelynek nincsenek felhői

Müller Cecília: Nincs dublőröm, én kaptam az oltást

Müller Cecília: Nincs dublőröm, én kaptam az oltást