szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Célzott, érthető és átlátható segélyt kell nyújtani Görögországnak - nyilatkozta csütörtökön Dmitrij Medvegyev orosz elnök újságíróknak Cannes-ban.

Oroszország, India, Brazília, Kína és Dél-Afrika, az úgynevezett BRICS országok abban érdekeltek, hogy megmentsék az egyik kulcsfontosságú tartalék valutát, az eurót, de a támogatásnak átgondoltnak kell lennie. Az egyeztetések megkezdődtek - fejtette ki az orosz államfő.

Szerinte ahelyett, hogy a görög álláspont váltakozásával foglalkoznak, fontosabb lenne arról megállapodni, hogyan támogassa Athént az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap.

" A helyzet bizonytalan, mégis remélem, hogy Görögország vezetésének, a görög kormánynak, - a mostaninak, vagy a koalíciósnak - lesz elég kitartása, hogy ezt a politikát végigvigye, és megszerezze a forrásokat ahhoz, hogy megelőzze a nagyméretű válságot" - fejtette ki az orosz államfő.

Dmitrij Medvegyev szerint Görögország helyzetétől függ, mi történik az eurózónában, az Európai Unióban és az, hogy lesz-e újabb pénzügyi válság a világban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!