szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Zöld utat adott a tunéziai igazságszolgáltatás kedden Bagdadi Mahmúdi volt líbiai kormányfő kiadatásának.

Mahmúdi kiadatását az új líbiai vezetés kérte, és a kérelemnek egy tuniszi bíróság adott helyt órákon át tartó tanácskozást követően. A volt líbiai miniszterelnök ügyvédje elmondta: a döntés megmásíthatatlan, s a bírósági határozat már csak Fued M'Bazaa ideiglenes tunéziai elnök aláírására vár.

Mahmúdit szeptember végén a tunéziai-algériai határon fogták el és fél év börtönre ítélték illegális határátlépés miatt, néhány nappal később azonban egy fellebbviteli bíróság felmentette a vád alól. Ügyvédje közölte: Bagdadi Mahmúdi halálosan fél, tekintettel arra, hogy Kadhafi megbuktatott líbiai vezető halála óta ő maradt az egyetlen, akinek még államtitkok vannak a birtokában.

©

Az Amnesty International (AI) jogvédő szervezet előzőleg arra kérte a tunéziai hatóságokat, ne adják ki hazájának Mahmúdit, mivel ott az emberi jogok súlyos megsértésétől, például kínvallatástól lehet tartani.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Éveken át saját lakásukban kukkolta ügyfeleit egy dallasi bizonságikamera-technikus

Éveken át saját lakásukban kukkolta ügyfeleit egy dallasi bizonságikamera-technikus

A világ egyik legnagyobb drogbáróját fogták el Amszterdamban

A világ egyik legnagyobb drogbáróját fogták el Amszterdamban

Szabadalmat sértett a Lidl Spanyolországban

Szabadalmat sértett a Lidl Spanyolországban