szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Oroszország csatlakozhat a Kereskedelmi Világszervezethez, miután a WTO illetékes munkacsoportja csütörtökön zöld jelzést adott az erre vonatkozó megállapodásnak. A szervezet közleményében tudatta, hogy a WTO miniszteri tanácsa december 15-i ülésén hagyhatja jóvá az Oroszország tagságára vonatkozó javaslatot.

A WTO közlése szerint a tárgyalások során az illetékes bizottság jóváhagyta azokat a reformokat, és kötelezettségeket, amelyeket Oroszország vállalt azért, hogy csatlakozhasson a 153 tagot számláló nemzetközi szervezethez. Oroszország egyebek mellett arra tett ígéretet, hogy az import tarifák átlagosan nem haladják meg a 7,8 százalékot, az agártermékek esetében a 10,8 százalékot.

"Hosszú volt az út, de Oroszország ma nagy lépést tett előre a WTO-tagság felé" - mondta Pascal Lamy, a WTO főigazgatója. Oroszország 1993 óta tárgyalt a WTO-csatlakozásról. A tagsága előtt álló legnagyobb akadály az utóbbi években Grúzia vétója volt. Az egyezség azonban a múlt héten megszületett: svájci közvetítéssel sikerült Grúziával megállapodni.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt a Photoshopot és a pdf fájlformátumot is kifejlesztő Charles Geschke

Meghalt a Photoshopot és a pdf fájlformátumot is kifejlesztő Charles Geschke

Negyven alatt nem is húztak számot a lottón

Negyven alatt nem is húztak számot a lottón

Kijutott a világbajnokságra a női kézilabda-válogatott

Kijutott a világbajnokságra a női kézilabda-válogatott