szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Arab Liga három napot adott a szíriai rezsimnek arra, hogy állítsa le a rendszerellenes tüntetők elleni erőszakkampányát, különben gazdasági szankciókkal fog szembesülni - jelentette be a szervezet szerdai rabati rendkívüli külügyminiszteri találkozója után a katari külügyminiszter.

Hamad bin Dzsászim bin Dzsábir ász-Száni sejk szerint a szervezet már fel is kérte szakértőit, hogy készítsék el a büntetőintézkedések tervezetét. Az Arab Liga azt is követeli Damaszkusztól, hogy fogadja el a szervezet béketervét, és engedje be az országba megfigyelőit, akik nyomon követnék annak végrehajtását.

A katari külügyminiszter nem rejtette véka alá, hogy fogytán az Arab Liga türelme. Mint fogalmazott: ami a békeerőfeszítéseket illeti, a szervezet "szinte már az út végére ért". Az Arab Liga szombaton felfüggesztette Szíria szervezetbeli tagságát, és a rabati külügyminiszteri tanácskozáson megerősítették ezt a döntést.

Szíria bojkottálta az Arab Liga rabati találkozóját, amellyel párhuzamosan megtartották ugyanott a török-arab együttműködési fórumot is. Ez utóbbi rendezvény résztvevői közleményt adtak ki arról, hogy elutasítanak mindenfajta beavatkozást Szíriában. Sürgették továbbá olyan intézkedések mielőbbi meghozatalát, amelyek megvédik a polgári lakosságot a szíriai rezsim elnyomásától.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kiélezett járványhelyzetben az ellátás megszűnésével fenyegetnek orvosok az új szerződésük miatt

A kiélezett járványhelyzetben az ellátás megszűnésével fenyegetnek orvosok az új szerződésük miatt

Évek után újra az Apple a piacvezető mobilgyártó

Évek után újra az Apple a piacvezető mobilgyártó

Japán válasz a BMW M3-ra: itt a 479 lóerős új Lexus IS

Japán válasz a BMW M3-ra: itt a 479 lóerős új Lexus IS