szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Csodák sorozatának tartja életben maradását és fokozatos felépülését szeptember 2-i életveszélyes motorbalesete után Jaroslaw Walesa, Lech Walesa volt lengyel államfő fia, aki csütörtökön elhagyhatta a varsói katonai kórházat.

A 35 éves politikus, a kormányzó Polgári Platform európai parlamenti képviselője motorkerékpárjával egy őt szabálytalanul előző autónak ütközött. Életveszélyes állapotban, csonttörésekkel, gerincsérüléssel egy mentőhelikopter szállította kórházba, ahol több műtétet hajtottak végre rajta. Azóta állapota folyamatosan javul, de teljes rehabilitációja még hónapokat vehet igénybe.

Sajtóértekezletén köszönetet mondott orvosainak és az ápolónőknek, akik "csodát tettek vele". Megköszönte az érte mondott imákat is: mint elmondta, több felekezet hívei - keresztények, muzulmánok, zsidók és buddhisták - fohászkodtak felépüléséért. Jaroslaw Walesa fő célja most az, hogy visszanyerje teljes egészségét, és visszatérjen munkájához Brüsszelbe. Motorra többé nem ül - fogadkozott -, annál inkább nem, mert ezt barátnője is szigorúan megtiltotta neki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Még egyeduralkodó a Tesla Amerikában, de lehet, hogy nem sokáig

Még egyeduralkodó a Tesla Amerikában, de lehet, hogy nem sokáig

Műholdról vigyáznának az amazóniai erdőre a brazilok

Műholdról vigyáznának az amazóniai erdőre a brazilok

Lendületes visszapattanásra számít az Airbnb

Lendületes visszapattanásra számít az Airbnb