szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Bombariadó miatt felfüggesztették a Sanader-pert a zágrábi bíróságon.

Bombariadó miatt kiürítették péntek reggel a Zágráb megyei bíróság épületét, a névtelen fenyegetés miatt néhány órával később kezdődhet csak az Ivo Sanader volt horvát kormányfő elleni büntetőper újabb tárgyalási napja. A rendőrség átkutatta a bíróság épületét, és nem talált robbanószerkezetet. A zágrábi bíróság Mate Granic volt külügyminisztert hallgatta volna meg a Sanader-perben, a tanú fél tíz helyett déltől tehet vallomást.

Ivo Sanadert azzal vádolják, hogy 1994-1995-ben, még külügyminiszter-helyettesként 500 ezer euró kenőpénzt fogadott el az osztrák Hypo Alpe Adria banktól cserébe azért, hogy kiváltságos helyzete legyen a karintiai pénzintézetnek a horvát piacon. Emellett a volt kormányfő terhére róják, hogy - a vád szerint - tízmillió euró kenőpénzt fogadott el a Mol olajipari vállalattól, s cserébe lehetővé tette, hogy a magyar cég irányítási jogot szerezzen az INA horvát állami olajipari vállalatban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megvágták egy nő arcát Csepelen, feltehetőleg az SZFE-s maszkja miatt

Megvágták egy nő arcát Csepelen, feltehetőleg az SZFE-s maszkja miatt

Uniós csúcs: a helyzet súlyos, maradnak a korlátozások

Uniós csúcs: a helyzet súlyos, maradnak a korlátozások

Premier: Víg Mihály legendás dalát dolgozta fel Pátkai Rozina

Premier: Víg Mihály legendás dalát dolgozta fel Pátkai Rozina