szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megkezdődött az elnökválasztási kampány Oroszországban, miután a hivatalos közlöny honlapján közzétették a törvényhozás felsőháza, a Szövetségi Tanács péntek délelőtti határozatát a választások kitűzéséről.

Az orosz törvényhozás felsőháza pénteki ülésén egyhangú szavazással 2012. március 4-re tűzte ki az államfőválasztást. A határozat azzal vált hatályossá és kezdődhetett meg a kampány, hogy a hivatalos online jogi közlöny honlapján megjelent a felsőházi határozat.

Az Orosz Föderációban hivatalos közlönynek számít az Orosz Újság (Rosszijszkaja Gazeta) és a Parlamenti Újság (Parlamentszkaja Gazeta) is, de nem várták meg ezek megjelenését, holott a választási törvény szerint az elnökválasztás kitűzéséről szóló határozat közzétételére 5 napja lett volna a felsőháznak.

©

A kormányzó Egységes Oroszország párt jövő heti országos tanácskozásán jelenti be elnökjelöltjét, aki - mint ezt már korábban Dmitrij Medvegyev jelenlegi elnök kezdeményezte - szinte teljes bizonyossággal Vlagyimir Putyin kormányfő lesz. Az államfőt hat évre választják Oroszországban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!