szerző:
MTI

Szabadon engedték kedd éjszaka Oroszországban Alekszej Navalnyij népszerű ellenzéki bloggert - jelentette a RIA-Novosztyi hírügynökség.

A Kremlt és a kormányzó Egységes Oroszország pártot (JeR) rendszeresen élesen bíráló blogger 15 napot töltött őrizetben tiltakozó felvonulás szervezéséért.

Navalnyij volt az egyik vezetője a december 4-i oroszországi parlamenti választásokat követő, az állítólagos választási csalások miatti ellenzéki utcai tiltakozó megmozdulásoknak.

A voksoláson a Vlagyimir Putyin kormányfő vezette JeR - amelyet a blogger csak "csalók és tolvajok" pártjaként emleget - a szavazatok felét szerezték meg.

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) és az Európa Tanács megfigyelői szerint a voksolást komoly szabálytalanságok tarkították.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!