szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az észak-koreai tömegtájékoztatási - az állami hírügynökség és a vezető lapok - közös újévi vezércikkben szólították fel az ország lakosságát és a hadsereget, hogy mintegy élőpajzsként védelmezzék mindhalálig az ország új vezetőjét, Kim Dzsong Unt.

A két hete elhalálozott Kim Dzsong Il  volt vezető legkisebb fiát  pénteken nevezték ki a 1,2 milliós észak-koreai hadsereg főparancsnokává, ezzel véglegesen szentesítve a nem egészen 30 éves fiatalember hatalmát.

Kim Dzsong Un
©

A lapok emellett hangoztatták, hogy az idei esztendő különösen fontos lesz a hatalmas és virágzó nemzet megteremtése útján, méltóképpen a dicsőséges 2012-es esztendőhöz, amelynek kiemelkedő eseménye lesz áprilisban az új vezető nagyapja, az államalapító Kim Ir Szen századik születésnapjának a megünneplése.

A lapok bő terjedelemben foglalkoznak a hadsereg-fejlesztési tervekkel is, kiemelve, hogy a fegyveres erők tagjainak maradéktalanul meg kell bízniuk az új főparancsnokban, akinek feltétlen engedelmességgel tartoznak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eperjes Károly: Nem kérdés számomra, hogy az orosz oltást választom

Eperjes Károly: Nem kérdés számomra, hogy az orosz oltást választom

Továbbjutott a magyar férfi kézilabda-válogatott a világbajnokságon

Továbbjutott a magyar férfi kézilabda-válogatott a világbajnokságon

Kisteherautóról leszóródó lomok törtek össze egy autót

Kisteherautóról leszóródó lomok törtek össze egy autót