szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Oroszország aggódik a volt egyiptomi elnök, Hoszni Mubarak elleni perben az ügyész által kért halálos ítélet miatt - tudatta az orosz külügyminisztérium honlapján szombaton egy közlemény.

Az orosz diplomácia Hoszni Mubarak esetében lehetségesnek tartja az emberiességi szempontok figyelembe vételét, s Moszkva arra hivatkozik, hogy idős, 83 éves, súlyosan beteg emberről van szó. "Ráadásul politikusként tavaly februárban meghozta ismert döntését lemondásáról, amellyel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy elkerüljék további ártatlan emberek halálát" - olvasható az orosz külügyi közleményben.

Néhány nappal ezelőtt Musztafa Háter ügyész kötél általi halált kért Mubarakra. A 83 éves ex-elnök ellen az a vád, hogy tavaly év elején része volt az ellene tüntető tömegből mintegy 850 ember megölésében. Az orosz külügyminisztérium közleménye ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a volt elnök elleni bírósági eljárás Egyiptom belügye.

"Változatlanul abból indulunk ki, hogy a baráti Egyiptom belügyéről van szó. Reméljük, hogy a végső döntés a legmagasabb szintű nemzetközi jogi normáknak megfelelően születik meg" - olvasható az orosz külügyminisztérium közleményében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagy segítséget kapnak a közlekedők a Google Térképtől, de csak a világ négy pontján

Nagy segítséget kapnak a közlekedők a Google Térképtől, de csak a világ négy pontján

Kétszer kapta el a koronavírust egy német férfi, másodszorra belehalt

Kétszer kapta el a koronavírust egy német férfi, másodszorra belehalt

A PTE hallgatói és alkalmazottai elutasítják a modellváltást

A PTE hallgatói és alkalmazottai elutasítják a modellváltást