szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szlovákiában, különösen a magyarok lakta járásokban, nagyon megugrott a lakásárverezések száma, amit a Magyar Koalíció Pártja (MKP) tarthatatlannak minősít - áll a párt nyilatkozatában, amelyet Fiala Ilona, a párt szóvivője a hét végén juttatott el az MTI pozsonyi tudósítójához.

"A gazdasági válság további gyűrűzése okán bekövetkezett tömeges elbocsátások, a bérek stagnálása és az áremelkedések következtében a családok egyre rosszabbodó szociális helyzetbe kerülnek. Ebből az következik, hogy növekszik azoknak a száma, akik nem képesek törleszteni lakáshitelüket. 2011 végén az előző évhez viszonyítva Szlovákiában 15 százalékkal nőtt a lakásárverezések száma" - mutat rá a Berényi József pártelnök által aláírt nyilatkozat.

"A munkanélküliség arányát tekintve az ország tíz legrosszabb helyzetben lévő járásából hét járás a dél-szlovákiai régióban található. Ezzel párhuzamosan a lakásárverezések is elsősorban a magyarok lakta területeket sújtják" - állítja a parlamenten kívüli párt vezetője.

"A Magyar Koalíció Pártja tarthatatlannak látja ezt a helyzetet, és felszólítja a kormányt, hogy április 15-ig, a naptári fűtési idény végéig rendeljen el moratóriumot, állítsa le az árverezéseket. Az MKP egy olyan törvénytervezet elkészítéséhez kezdett, amely biztosítja, hogy az emberek ne veszítsék el létük egyik legfőbb biztonságát, a tetőt a fejük fölül. Ha az MKP bejut a parlamentbe, ez lesz az első törvénytervezet, amelyet előterjeszt" - olvasható a dokumentumban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!