szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Marokkóban négy hónapig tartottak előzetesben egy tiltakozó rapénekest.

Marokkóban négy hónapig elhúzódó előzetes őrizetbe vétel után szabadon engedtek csütörtökön egy, a társadalmi visszásságok ellen tiltakozó ismert rapénekest, aki közölte: nem hagy fel a bírálatokkal. 

Röviddel korábban egy casablancai bíróság garázdaság vádjával négy havi és három napi börtönbüntetésre ítélte, azaz éppen annyi időre, amennyit az előzetesben eltöltött. A "Dacos" néven elhíresült Muad Berlhuatot azért vették őrizetbe, mert összeverekedett egy monarchistával. Óvadékkérelmét elutasították, és a per lefolytatását is elhalasztották hatszor. "Folytatni fogom az üzenetem terjesztését, és továbbra is leleplezem az országban uralkodó tömeges korrupciót" - mondta kiszabadulása után.

Marokkót mérsékelt iszlamista kormány irányítja, miután tavaly novemberben megnyerte a választásokat. Az énekes ügyét sokan annak az ígéretnek a próbájának tekintették, hogy a kormány teljes függetlenséget biztosít az igazságszolgáltatásnak. "Új kormány van, de a tolvajok továbbra is büntetlenek" - mondta erre a "Dacos".

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!