szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Európai Néppárt Ifjúsági szervezetének, a YEPP-nek Budapesten tartandó soron következő szemináriumának elhalasztását vagy pedig más országba való áthelyezését indítványozta Benjamin Lancar, a francia jobbközép kormánypárt, az UMP ifjúsági szervezetének vezetője - írta szerdán megjelent számában a L'Express című politikai hetilap, amely kezdeményezés eddig nem hozott eredményt az MTI-nek név nélkül nyilatkozó brüsszeli forrás szerint.

A Bojkott Budapest ellen? című írás szerint a Jeunes UMP elnöke a magyarországi szervezőkhöz intézett levelében - amelyet valamennyi európai kollegájához is eljutatott - azt kérte: amíg a magyar kormány nem "tisztázza" azokat a "veszélyes" terveit, amelyek kapcsán Orbán Viktor miniszterelnököt rendre utasította az Európai Unió, halasszák el a február 23-26-ra tervezett rendezvény megtartását vagy pedig helyezzék át más országba. "Ellenkező esetben a (francia) mozgalom nem küld delegációt a kollokviumra" - írta a L'Express.

Az YEPP-hez közeli brüsszeli források felhívták az MTI figyelmét, hogy a francia kezdeményezés elszigetelt maradt, mivel az eddigi visszajelzések alapján az átlagoshoz képest többen vesznek részt a február végi rendezvényen: több mint 30 országból érkeznek majd résztvevők a tanácsülésre.

A magát megnevezni nem kívánó forrás emlékeztetett, hogy a szervezet jelenlegi magyar vezetője, Dömötör Csaba - az első, aki új tagországból érkezik - a korábbi francia elnök ellen indult az elnöki székért. Laurent Schouteten még a kongresszust megelőzően visszalépett a megméretéstől; a Jeunes UMP végül az elnökségbe nem delegálhatott tagot.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Cihanouszkaját és három külügyminisztert is karanténba küldött egy fertőzött szlovén politikus

Cihanouszkaját és három külügyminisztert is karanténba küldött egy fertőzött szlovén politikus

Fauci: December elejére kiderül, van-e hatásos koronavírus elleni oltás

Fauci: December elejére kiderül, van-e hatásos koronavírus elleni oltás

Az iszlámgyűlölő Facebook-tartalmak betiltását követeli a pakisztáni kormányfő

Az iszlámgyűlölő Facebook-tartalmak betiltását követeli a pakisztáni kormányfő