szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A szíriai rendfenntartó erők nem végleges adat szerint 23 civilt öltek meg pénteken, a karhatalmisták közül pedig tizenketten haltak meg a közel-keleti országban - jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja nevű, londoni székhelyű jogvédő szervezet.

Rami Abdel Rahmán, a szervezet elnöke elmondta, hogy a 12 karhatalmista két merényletben halt meg. Az északnyugati Idlíbben a biztonsági erők egyik ellenőrző pontjánál gépkocsiban elrejtett pokolgép hat rendőr halálát okozta. A tettesek ismeretlenek.

A déli Deraa melletti Mazairibban dezertált katonák támadták meg a rendfenntartók két autóbuszát, utasaik közül hatot megöltek, ötöt megsebesítettek.

A karhatalom fellépésének következtében 12 civil halt meg a Deraa tartományban lévő Navában, öt az északi Aleppóban, négy az ország középső részén lévő Homszban, egy Hamuríje damaszkuszi elővárosban és ugyancsak egy Hamában - közölte a jogvédő szervezet.

Aleppóban, az ország második legnagyobb városában most fordult elő először, hogy civileket öltek meg a március óta tartó rendszerellenes felkelés során – tették hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bestiális erő – mondja az Nvidia az új szerverprocesszoráról

Bestiális erő – mondja az Nvidia az új szerverprocesszoráról

Az Audinak is megérkezett az elektromos „tömegautója” – itt Q4 e-tron

Az Audinak is megérkezett az elektromos „tömegautója” – itt Q4 e-tron

Újraindulnak a közlekedési vizsgák is

Újraindulnak a közlekedési vizsgák is