szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Bevándorlás-szakpolitikai fórumot indított kilenc európai uniós tagállam – így szeretnék segíteni az EU politikájának megértését és azt, hogy az állampolgárok maguk is elmondhassák véleményüket.

A Kuszák a közügyek? Segítünk az EU aktív polgárává válni (Puzzled by Policy? Helping you be part of the EU) nevű program szervezői közleményükben azt írták: a napokban indult portál célja, hogy segítsen eligazodni a magyar és az uniós jogban, valamint az EU szakpolitikai kérdéseiben.

A tájékoztatás szerint a felhasználók az internetes lapon a bevándorláspolitika témájában vethetik össze nézeteiket a nemzeti és uniós szabályozással, valamint az érintett szervezetek álláspontjával.

A közleményben hangsúlyozták: az internetes felületen lefolytatott viták akár a jogalkotást is befolyásolhatják, hiszen helyi, nemzeti, valamint európai döntéshozók is jelezték, hogy számítanak a vitákat összesítő jelentésekre.

A honlap a magyar mellett négy idegen nyelven is elérhető.

A 2010 októberében kezdődött, három évre szóló Puzzled by Policyt egy kilenc ország szervezetei alkotta konzorcium irányítja, a programot az Európai Bizottság is támogatja. A magyar program koordinátora a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megvan az Index új főszerkesztője

Megvan az Index új főszerkesztője

Hidvéghi Szájerről: Az vesse rá az első követ, aki bűntelen

Hidvéghi Szájerről: Az vesse rá az első követ, aki bűntelen

Monte Cristo grófja nem férne be a nyolc leggazdagabb magyar közé

Monte Cristo grófja nem férne be a nyolc leggazdagabb magyar közé