szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Pénteken második napjába lépett a sztrájk a frankfurti repülőtéren, de ezúttal a munkabeszüntetés tovább fog tartani, mint csütörtökön. A repülőgépeknek a légikikötőben való mozgását menedzselő dolgozók a bérek emelését és a munkafeltételek javítását követelik. Járatainak egy részét Budapesten is törölte a Lufthansa.

Az egyik legnagyobb európai repülőtéren a repülésbiztonsági dolgozókat tömörítő GdF szakszervezet felhívására 200-an szüntették be a munkát csütörtökön hét óra időtartamra, este tízig. Pénteken már reggel 8-kor elkezdődött a sztrájk, és ugyancsak este tízig tart.

A repülőteret üzemeltető Fraport pénteki közlése szerint csütörtökön 172 járatot töröltek 526-ból, péntekre 282-öt mondtak le a mai napra tervezet 1082-ből. A szakszervezet további akciókat is kilátásba helyezett, konkrét terveket azonban egyelőre nem ismertetettek.

A sztrájk miatt a Lufthansa a Budapest-Frankfurt menetrendszerinti járatainak egy részét törölte, a reggeli gép azonban még elindult.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A tudomány mondja: van pozitív hatása annak, ha otthon ülve tévézik

A tudomány mondja: van pozitív hatása annak, ha otthon ülve tévézik

Biden: A Moszkvával szembeni szankciók súlyosabbak is lehettek volna

Biden: A Moszkvával szembeni szankciók súlyosabbak is lehettek volna

Földet ért a Szojuz űrhajó három asztronautája - fotók

Földet ért a Szojuz űrhajó három asztronautája - fotók