szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Feltehetőleg az utcai gázvezetékből szivárgott be a földgáz annak a máramarosszigeti szórakozóhelynek az épületébe, amelyben két robbanás következett be vasárnap hajnalban, illetve reggel. Az első robbanásban a lokál vendégei, a másodikban a helyszínelők sebesültek meg, összesen több mint tucatnyian

Az előzetes vizsgálatok szerint gázszivárgás okozta azt a két robbanást, amely az erdélyi Máramarossziget Eufobia nevű szórakozóhelyén következett be vasárnap hajnalban és vasárnap reggel. Az első robbanás helyi idő szerint hajnali egy órakor történt, amikor a szórakozóhely női mosdójában egy lány cigarettára gyújtott. Ebben a robbanásban heten sérültek meg, valamennyien 16 és 23 év közötti lányok. Hat lány sérülései súlyosak, esetükben első-, másod-, és harmadfokú égési sebeket diagnosztizáltak. Őket vasárnap reggel katonai repülővel szállították Bukarestbe az égési sérülések kezelésére szakosodott sürgősségi kórházba. 

A második robbanás vasárnap reggel helyi idő szerint tíz órakor következett be, a hatósági helyszínelés idején. Ebben tízen sebesültek meg, közöttük három rendőr, két tűzoltó, a gázszolgáltató cég képviselői, a lokál tulajdonosa, valamint egy közjegyző, aki a mulatóhely fölötti szinten működtette irodáját. A második robbanás sebesültjeit  is . - egy kivétellel - katonai repülővel szállították Bukarestbe. Az orvosok szerint a két robbanás áldozatainak állapota nem életveszélyes, de többségüknek súlyos. A romániai hírtelevíziókban megszólaló szemtanúk szerint a lokálban - mely egy központi fekvésű földszintes épület pincehelyiségében működik - mintegy száz fiatal szórakozott az első - pánikot okozó - robbanás idején. 

A vizsgálatok lefolytatásával megbízott Ion Ardelean máramarosszigeti főügyész az Agerpres hírügynökségnek elmondta, az előzetes vizsgálati eredmények arra utalnak, hogy egy megrepedt földalatti vezetékből a falakon keresztül szivárgott be a földgáz az épületbe. A főügyész azt is hozzátette, a második robbanás akkor következett be, amikor a helyszínelést végző rendőrök, tűzoltók, és a gázszolgáltató vállalat képviselői az épület földszintjén, a szórakozóhely fölött működő közjegyzői irodába léptek be. 

A hírtelevíziók tudósításai szerint a második robbanás jóval nagyobb erejű volt, mint az első, az az épületben szerkezeti károkat is okozott. E robbanás legsúlyosabb sérültje a gázszolgáltató vállalat igazgatója. A sebesültek között van ugyanakkor a máramarosszigeti rendőrparancsnok helyettese, és a tűzoltóparancsnok helyettese is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagyon ritka genetikai betegséggel küzd a 9 hónapos Bíborka, a szülők sorstársakat keresnek

Nagyon ritka genetikai betegséggel küzd a 9 hónapos Bíborka, a szülők sorstársakat keresnek

“Feleslegesen új szituáció” az iskolák részleges újranyitása

“Feleslegesen új szituáció” az iskolák részleges újranyitása

Dunaferr: Az ukrán tulajdonos toborzott zsoldoscsapattal készült elfoglalni a vasművet

Dunaferr: Az ukrán tulajdonos toborzott zsoldoscsapattal készült elfoglalni a vasművet