szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Rendőrruhás támadók tüzet nyitottak NATO-katonákra és megöltek egy albán katonát az ázsiai ország déli részén - közölték tisztségviselők.

A támadás hétfőn történt a Pakisztánnal határos Kandahár tartományban. A lövöldözésben két másik katona megsebesült, tizenegy feltételezett támadót elfogtak. Afganisztánban egyre gyakoribb, hogy a hadseregbe vagy a rendőrségb e felvett helyiek az országban állomásozó külföldi katonákra támadnak. Ez megkérdőjelezi az afgán újoncok megbízhatóságának ellenőrzését és veszélybe sodorja a nemzetközi közösség Afganisztán biztonsága melletti katonai elkötelezettségét. 

Franciaország januárban felfüggesztette afganisztáni kiképző programját, és azzal fenyegetőzött, hogy katonáit a tervezett határidőnél egy évvel korábban kivonja az ázsiai országból, miután egy afgán katona végzett négy francia társával egy kelet-afganisztáni támaszponton. Albánia 2009 óta tagja a NATO-nak, s 265 katonát állomásoztat Afganisztánban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újra szigorít Horvátország

Újra szigorít Horvátország

Svájcban a gazdag családok gyerekeinek a fele szakmunkásképzőbe megy

Svájcban a gazdag családok gyerekeinek a fele szakmunkásképzőbe megy

Boltokban árulja fedélzeti menüjét a Finnair

Boltokban árulja fedélzeti menüjét a Finnair