szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az indonéziai rendőrség feltartóztatott 67 palesztint, aki Ausztráliába akart hajózni, hogy ott menedékjogot kérjen - közölte egy indonéziai rendőrségi illetékes.

A hatóságok Nyugat-Jáva tartományban fogták el őket. A palesztinok busszal egy kikötőbe igyekeztek, hogy onnan egy kisebb hajóval az Ausztráliához tartozó Karácsony-szigetre utazzanak.

Aep Sapruddin rendőrségi illetékes szerint a palesztinok legálisan, turistákként léptek Indonézia területére, de nem volt megfelelő dokumentumuk ahhoz, hogy továbbutazzanak Ausztráliába. A 67 palesztin közül 24 gyerek és 18 nő volt. Sapruddin szerint nagyon veszélyes vállalkozás lett volna egy ilyen kis hajóval a több mint 300 kilométerre délkeletre fekvő Karácsony-szigetekre utazni. A rendőrség őrizetbe vett három indonézt is, aki a palesztinoknak segédkezett.

Közel-keleti illegális bevándorlók gyakran Indonézián keresztül próbálnak eljutni Ausztráliában, és útközben sokszor történnek velük tengeri balesetek. Tavaly decemberben több mint száz illegális bevándorló vesztette életét az indonéziai vizeken, miután felborult a hajójuk.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!