szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Öböl menti arab országok közösen úgy döntöttek, hogy bezárják damaszkuszi nagykövetségeiket. Így akarnak tiltakozni a szíriai megtorlás miatt.

Abdel-Latif az-Zajáni, az Öböl menti Arab Államok Együttműködési Tanácsának főtitkára csütörtökön Rijádban kérte a nemzetközi közösséget, hogy haladéktalanul lépjen fel a gyilkosságok és a mészárlások leállítása, valamint az emberi jogok megsértésének megszüntetése érdekében.

Az Öböl menti arab országok közül korábban Szaúd-Arábia és Bahrein jelentette be damaszkuszi diplomáciai képviseletének a bezárását.

Szaúd-Arábia, az arab világ egyik legbefolyásosabb állama rendkívül kritikus Bassár el-Aszad szíriai elnök rendszerével szemben. Már augusztusban hazahívta damaszkuszi nagykövetét, illetve távozásra szólította fel Szíria rijádi diplomáciai képviseletének a vezetőjét. Szerdán pedig Rijád a nagykövetség bezárásáról és diplomatái hazahívásáról döntött. Másnap Bahrein tette meg ugyanezt.

A GCC tagállamai Szaúd-Arábián és Bahreinen kívül még az Egyesült Arab Emírségek, Omán, Katar és Kuvait.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fülöp hercegre egy eddig nem látott fotóval emlékezik az unokája

Fülöp hercegre egy eddig nem látott fotóval emlékezik az unokája

Felvásárolja a Microsoft az Apple Sirijét is fejlesztő Nuance-t

Felvásárolja a Microsoft az Apple Sirijét is fejlesztő Nuance-t

Kimentek a hivatalos meghívók, jöhetnek az Apple újdonságai

Kimentek a hivatalos meghívók, jöhetnek az Apple újdonságai