szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

„A Jobbikkal és minden szélsőségessel szemben mi vagyunk itt a legjobb gát" – ezt mondta a La Repubblica című olasz napilapnak adott interjújában Kovács Zoltán kommunikációs államtitkár a kormánytöbbségről.

Ezrek a tereken, Orbán megosztotta Magyarországot címmel tudósított a La Repubblica Budapestre küldött újságírója a március 15-i budapesti eseményekről. A cikket a Kovács Zoltán kommunikációs államtitkárral készített interjú kísérte Elég a vádakból, nem vagyunk szélsőségesek, Európa eszközként akar felhasználni bennünket címmel.

"Orbán többsége konzervatív, de Európa-párti. Európa hagyjon fel a magyar valóság torzításával mások belső vagy a baloldal céljai szerint! Máskülönben ez Európa-ellenes reakciókat teremt. A Jobbikkal és minden szélsőségessel szemben mi vagyunk itt a legjobb gát" - hangsúlyozta Kovács Zoltán.

Arra a kérdésre, hogy ha Magyarország ma lépne be az Európai Unióba, minden feltételnek megfelelne-e, Kovács azt hangsúlyozta, hogy a mostani francia elnökválasztások idején a magyarok sem beszélnek arról, "hogyan bánik Sarközy a bevándorlókkal".

A Brüsszellel való "kemény harc" esetleges végkifejletéről Kovács azt válaszolta: "tárgyalni fogunk, megoldást találunk". Az Európai Uniónak 270 folyamatban levő eljárása van a tagországokkal szemben, velünk szemben csak 17 - tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mennyire egyedülálló a magyar modell, amely rekordszámok mellett döntött az iskolák nyitásáról?

Mennyire egyedülálló a magyar modell, amely rekordszámok mellett döntött az iskolák nyitásáról?

A Jobbik LMP-s politikust támogat a Belvárosban

A Jobbik LMP-s politikust támogat a Belvárosban

Duma Aktuál-teszt: Ha Ön jobboldali, akkor egyből szép is?

Duma Aktuál-teszt: Ha Ön jobboldali, akkor egyből szép is?