szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A spanyol rendőrség őrizetbe vett 11 személyt, lecsapva két bűnbandára, amelyeknek tagjai állítólag prostitúcióra kényszerítettek fiatal román nőket, s ezen felül nem uniós állampolgárokkal történő házasságot szerveztek nekik.

A rendőrség hétfői közleménye szerint a két említett csoport dél- és kelet-spanyolországi városokban tevékenykedett, beleértve Valenciát, de Németországban és Portugáliában is voltak kapcsolatai.

Az egyik csoport okirat-hamisításra specializálódott, román nők és általában nigériai férfiak közötti házasságokat boronálva össze. A házassági okmányok segítségével az utóbbiak európai uniós tartózkodási engedélyhez juthattak.

A másik banda romániai nőket toborzott, akiktől Spanyolországba érve elkobozták útleveleiket, hogy aztán prostituáltként dolgozzák le azt az "adósságot", amely kiutaztatásukkal és elhelyezésükkel keletkezett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!