szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Gyenge tanuló volt Kim Dzsong Un, Észak-Korea jelenlegi első embere.

Apja, Kim Dzsongil - aki tavaly decemberben halt meg és teljhatalmát dinasztikusan hagyta Un fiára - Svájcban járatta iskolába 1983-ban született fiát. Egy svájci lap a minap közreadta az észak-koreai "kommunista királyfi" érdemjegyeit és hiányzásainak nyilvántartását. Utóbbiból Un feltehetően osztályelső volt: már az első tanévben 75 napot maradt távol az iskolától, a másodikban pedig sikerült neki további 30 nappal megfejelnie ezt és 105-ször hiányoznia. 

Számtanból és társadalmi ismeretekből épp csak elégséges eredményt ért el, de a természettudományokból se sokkal jobbat. Csak zenéből és technikai ismeretekből sikerült neki jó osztályzatot kapnia. Un egyébként két évvel idősebb volt osztálytársainál, mivel az oktatás németül folyt, ő pedig nyelvtudásának hiányosságai okán nem kerülhetett egykorúakkal egy osztályba - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szerdától ismét nagyot emelkedik az üzemanyagok ára

Szerdától ismét nagyot emelkedik az üzemanyagok ára

Kurdisztán székhelyén, Erbílben pontifikált szentmisét Ferenc pápa

Kurdisztán székhelyén, Erbílben pontifikált szentmisét Ferenc pápa

Radar360: A beoltottaknak Amerika lassan a korlátlan lehetőségek hazája

Radar360: A beoltottaknak Amerika lassan a korlátlan lehetőségek hazája