szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Felmentették Görögországban a botrányos címlapja miatt támadott német Focus magazint.

Az athéni elsőfokú bíróság ártatlannak nyilvánította a német Focus magazint, amelyet egy tavalyelőtt megjelent címlapjával összefüggésben rágalmazás és a görög állami jelképek meggyalázása miatt perelt be hat görög állampolgár.

A görög gazdasági válsággal foglalkozó inkriminált lapszám címoldalán a milói Vénusz nevű, világhírű görög szobor volt látható, amely magasba emelte jobb kezének kinyújtott középső ujját, alatta pedig a következő felirat volt olvasható: "Csalók az európai családban".

A bíróság döntése szerint a 2010. február 22-én megjelent vitatott címlap nem a görög állampolgárokra célzott, hanem a görög politikusokra - közölte kedden egy igazságügyi forrás. A testület egyben elutasította azt a vádat, hogy a Münchenben megjelenő Focus címlapján a görög nemzeti jelképet támadta volna az ország zászlójának feltüntetésével - az ítélet szerint a címlapon csak a zászló színeit idéző kék-fehér szövet volt.

"Ezzel az ítélettel a görög igazságszolgáltatás elfogadta, hogy a görögök mind bűnözők és korruptak" - fogalmazott a döntéssel összefüggésben Teódorosz Fragakisz, az egyik panaszos. Egyébként a Focus vitatott címlapjának megjelenése után nem sokkal egy görög bulvárlap "visszalőtt". Az Eléftherosz Tiposz címoldalán a berlini Viktória-szobrot prezentálta olvasóinak, a győzelem istennőjének kezébe horogkeresztet montírozva.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rejtett üzenetet tetetett a Fehér Ház weboldalára Joe Biden, több új funkció is érkezett

Rejtett üzenetet tetetett a Fehér Ház weboldalára Joe Biden, több új funkció is érkezett

Fukuyama: A végén a demokrácia győz, csak körbejárnak a rendszerek

Fukuyama: A végén a demokrácia győz, csak körbejárnak a rendszerek

Botrány Ausztriában: soron kívül kaptak oltást polgármesterek és azok családtagjai

Botrány Ausztriában: soron kívül kaptak oltást polgármesterek és azok családtagjai