szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Észak-Koreában 150-200 ezerre tehető a politikai okokból bebörtönzöttek száma – véli a jelentésében a washingtoni székhelyű Bizottság az Észak-koreai Emberi Jogokért nevű szervezet. Az Egyesült Államok állampolgárai jogainak tiszteletben tartására szólította fel Észak-Koreát.

A foglyok közül egyeseket kisebb súlyú vétségekért dugták rács mögé, például egy dél-koreai dal elénekléséért vagy Kínában tett utazásért.

Hatvan egykori észak-koreai fogollyal és börtönőrrel készített interjú alapján az amerikai szervezet megállapította, hogy a politikai foglyok körében magas a halandóság az ázsiai országban, mert fogva tartóik rosszul bánnak velük, kínozzák és rosszul táplálják őket. Egyeseket pedig ki is végeznek közülük.

A jelentésre reagálva Robert King, az emberi jogok észak-koreai helyzetével foglalkozó amerikai különmegbízott felszólította Phenjant, hogy tartsa tiszteletben az emberi jogokat. A különmegbízott megjegyezte, hogy a sajtó nagyobb figyelmet szentel a tervezett észak-koreai műholdfelbocsátásnak - amelyet Washington álcázott rakétakísérletnek tart -, mint az emberi jogoknak és a fogolytáboroknak, amelyek nehezebben láthatóak a külvilág számára.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb brit bázist nyitott a Wizz Air

Újabb brit bázist nyitott a Wizz Air

Beindult a pilótekeringő, újra lesz Schumacher a Forma–1-ben

Beindult a pilótekeringő, újra lesz Schumacher a Forma–1-ben

Miért is baj, ha ecstasyt találnak valakinél, mint Szájer Józsefnél?

Miért is baj, ha ecstasyt találnak valakinél, mint Szájer Józsefnél?