szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Közel hatezer beadvánnyal fordult a nagyszombati önkormányzathoz egy helyi nyugdíjas 8 év alatt, ám úgy tűnik lassan feladja, mert az utóbbi hónapokban jelentősen megritkultak az általa küldött levelek - adta hírül a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség csütörtökön.

A rekorder nyugdíjas 2003-ban kezdte a levelezést az önkormányzattal. Az elégedetlen férfi összes eddigi beadványa a városi vagyon kezeléséhez fűződő kérdésekre vonatkozott, illetve az önkormányzat gazdálkodásával kapcsolatos panaszokat fogalmazott meg.

A városi önkormányzat szóvivője szerint a hosszú évek során beérkezett több ezer beadvány között voltak olyan javaslatok, amelyekre miután azok megfogalmazója választ kapott, kiegészítést kért, majd a kiegészítéshez is pótinformációkat igényelt, majd fellebbezett, panaszt adott be vagy éppen a város főellenőréhez fordult.

Az idült panaszos több alkalommal bíróságig is vitte az általa felkarolt ügyeket, ám neki tetsző eredményt így sem ért el. Az önkormányzat közléséből - miszerint a beadványokból az utóbbi évben már "csak" néhány tucat érkezett - úgy tűnik, a férfi belefáradt a levelezésbe.

Az önkormányzat alkalmazottai persze nemigen bánják a dolgot, hiszen a beadványtömeg kezelése és megválaszolása esetenként több embert teljesen lefoglalt. A Szlovákiában jelenleg hatályos, idevonatkozó - a szabad információ áramlásról szóló - törvény szerint a beadványokra az önkormányzatnak záros határidőn belül választ kell adnia.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az átlagosnál 40 százalékkal többen haltak meg november elején

Az átlagosnál 40 százalékkal többen haltak meg november elején

Hidvéghi Szájerről: Az vesse rá az első követ, aki bűntelen

Hidvéghi Szájerről: Az vesse rá az első követ, aki bűntelen

Újabb brit bázist nyitott a Wizz Air

Újabb brit bázist nyitott a Wizz Air