szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Távozik az amerikai elnök biztonságáról gondoskodó szakszolgálattól három ügynök, aki társaikkal együtt közvetlenül Barack Obama kolumbiai látogatása előtt görbe estét rendeztek egy szállodában.

A Secret Service közölte szerdán, hogy az ügyben folyó vizsgálat még a legelején tart, de három ügynök már most távozik a szakszolgálattól. Egyikük nyugállományba vonul, a másik lemond, a harmadikat pedig menesztik. A botrányban érintett további nyolc ügynök ellen folytatódik a vizsgálat. Őket az eljárás idejére felfüggesztették, és megvonták tőlük a bizalmas információkhoz való hozzáférés jogát.

Az érintett "testőrök" készítették elő Barack Obama minapi kolumbiai útját, az elnök látogatásának előestéjén tivornyáztak, s 21 prostituáltat vittek fel a szállodai szobáikba. Az ügynököket segítő tíz katona ellen is vizsgálat indult.

Állítólag egy prostituált buktatta le őket, aki a rendőrséghez fordult, miután az amerikaiak nem voltak hajlandóak fizetni "szolgálataiért". Barack Obama az Amerikai Államok Szervezetének csúcstalálkozóján járt Kolumbiában, s útját beárnyékolta a világsajtó által felkapott botrány.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Trump: Egyértelműen elítélem az erőszakot, amelynek a múlt héten lehettünk tanúi

Trump: Egyértelműen elítélem az erőszakot, amelynek a múlt héten lehettünk tanúi

Rókák jelentek meg a Baleseti Intézet belső udvarán

Rókák jelentek meg a Baleseti Intézet belső udvarán

Köves Slomó szerint még egy-másfél év, amíg megnyithat a Sorsok Háza

Köves Slomó szerint még egy-másfél év, amíg megnyithat a Sorsok Háza