szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A szlovák parlamentben készül bocsánatot kérni a magyaroktól Ján Slotának a kijelentései és a viselkedése miatt Alojz Hlina, az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek (OLaNO) mozgalmának egyik parlamenti képviselője.

Hlina ezt a szándékát az internetes blogján ismertette pénteken. "Azért kérek bocsánatot, amiért ilyen sokáig tartott, hogy Ján Slota végleg távozott a politikából" - közölte az OLaNO képviselője. Arra utalt, hogy a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke a napokban jelentette be, pártja őszi tisztújításán már nem indul az elnöki székért. Hozzátette, bocsánatkérése minden magyarhoz szól majd, függetlenül attól, hogy a címzettek Szlovákiában, Magyarországon vagy bárhol máshol is éljenek.

Alojz Hlina szerint Ján Slota mindent elrontott, amit csak lehetett, és ezért végleg ki lett zárva a szlovák-magyar kapcsolatok bárminemű befolyásolásából. "Slota kora véget ért" - tette hozzá. Az észak-szlovákiai árvai régióból (Orava) származó, de már évek óta Pozsonyban élő parlamenti képviselő a kormányprogram parlamenti ismertetése során akar bocsánatot kérni.

©

Az Igor Matovic vezette OLaNO listáján a parlamentbe jutott Alojz Hlina egyszer már bocsánatot kért az SNS elnökének a viselkedése miatt. Révkomáromban 2009-ben polgári aktivistaként kért elnézést Ján Slota kijelentései miatt az őt megtapsoló helyiektől. A pozsonyi vállalkozó akkor lóháton érkezett, hogy ezzel is utaljon a nemzetiek elnökének azon kijelentéseire, amikor a magyarokat "ronda, görbe lábú, még rondább apró lovakon érkezett" népnek titulálta.

Alojz Hlina egy másik alkalommal néhány segítőtársával lelopta a Szlovák Nemzeti Párt épületének oromzatáról a szlovák zászlót, azt állítva, hogy e párt vezetője csak szégyent hoz a szlovák nemzeti lobogóra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
És akkor az adómentesség lehet az új rezsicsökkentés

És akkor az adómentesség lehet az új rezsicsökkentés

Ezekkel a számokkal lehetett nyerni az ötös lottón

Ezekkel a számokkal lehetett nyerni az ötös lottón

The Times: Bidennek nem lesz ideje Európára

The Times: Bidennek nem lesz ideje Európára