szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az észak-koreai hadsereg "nagy teljesítményű mobil fegyverekkel" képes csapást mérni az Egyesült Államokra - állította a sztálinista ország egyik tábornoka a hadsereg megalakításának 80. évfordulóján, szerdán.

Ri Jong Ho közölte egy állománygyűlésen, amelyen a hadsereg főparancsnoka, Kim Dzsong Un észak-koreai vezető és párttisztségviselők is részt vettek, hogy ezekkel a fegyverekkel "egyetlen csapással" vereséget tudnak mérni az Egyesült Államokra. Nukleáris és katonai hatalomnak nevezte Észak-Koreát, és katonai stratégának a húszas évei végén járó országvezetőt, aki "évek óta ad iránymutatást" a hadseregnek. Hangsúlyozta: nagyon fontos a hadsereg megerősítése, hogy meg tudja védeni az országot az amerikai és a dél-koreai fenyegetéssel szemben.   

Phenjan hétfőn is tett egy hasonló bejelentést, akkor azt állították, hogy képesek hamuvá változtatni a dél-koreai rendszert.

Kedden pedig azt jelentették be, hogy csaknem teljesen befejezték Észak-Korea harmadik, földalatti nukleáris robbantásának előkészületeit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!