szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szerbiában a szavazásra jogosultak több mint fele élt szavazati jogával a vasárnapi választásokon: 19 órai adatok szerint az általános választásokon 53,3 százalék volt a részvételi arány.

Sajtójelentések szerint kora délelőtt tömegesebb volt érdeklődés, ami a nap második felére lecsökkent, az elemzők szerint ez a vasárnapi egyházi ünnep miatt lehetett. Szerbiában Szent György napja az egyik legfontosabb ortodox tavaszköszöntő egyházi ünnep, sokan csak röviddel a szavazóhelyiségek zárása előtt akartak voksolni. 

Az RTS közszolgálati televízió jelentése szerint az urnazárást néhány helyen meghosszabbították, mert sokan még sorban állnak egyes szavazóhelyiségek előtt. A televízió úgy értesült, hogy csak 22 óra után lesznek meg az első választási eredmények az elnökjelöltek és a pártok támogatottságáról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!