szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Egyiptomot irányító katonai tanács vezetője aláírta szombaton a parlament feloszlatására vonatkozó minapi alkotmánybírósági döntést - jelentette a Mena hírügynökség, miközben zajlott az államfőválasztás második fordulója.

A parlamentben többségben lévő iszlamisták pedig ismét elítélték a törvényhozás feloszlatását, és népszavazás kiírását követelték az ügyben. Huszein Tantávi tábornok, a katonai tanács vezetője most pénteki hatállyal oszlatta fel a parlamentet. Az alkotmánybíróság csütörtöki határozata után a hadsereg bejelentette, hogy átveszi a törvényhozói hatalmat. Az iszlamista Muzulmán Testvériség és más, a Hoszni Mubarak bukását kiváltó tömegmegmozdulásokból kinőtt politikai erők szerint is a hatalmat gyakorló katonaság ezzel valójában bújtatott államcsínyt hajt végre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Felfüggesztették Czeglédy Csaba ügyvédi engedélyét

Felfüggesztették Czeglédy Csaba ügyvédi engedélyét

Kínában vezet számlát Donald Trump cége

Kínában vezet számlát Donald Trump cége

Nem tervezi a kormány, hogy digitális oktatásra állítja át az iskolákat

Nem tervezi a kormány, hogy digitális oktatásra állítja át az iskolákat