szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ismét látható volt a televízió által vasárnap közzétett felvételeken az utóbbi időkben Kim Dzsong Un oldalán többször is feltűnt titokzatos nő, amiből a világ legtitkolózóbb országának szakértői arra következtetnek, hogy az illető az ifjú észak-koreai vezető hitvese.

A rövidre vágott hajú nő ott volt Kim Dzsong Un mellett akkor is, amikor az a nagyapja emléke előtt tisztelgett július 8-án, valamint egy július 5-i koncerten. Az állami - s egyben egyetlen - észak-koreai televízió által legutóbb sugárzott felvételeken az elegáns frizurás nő sárga, pöttyös ruhát, fehér blézert és magas sarkú cipőt viselt. Kim Dzsong Un mellett állt, amikor az észak-koreai vezető meglátogatott egy óvodát. A televízió azt nem közölte, mikor történt a látogatás.

A szakértők először azt hitték, hogy a titokzatos nő Kim testvére, de egyre többen vélik úgy, hogy a felesége. A hivatalos felvételek tanúsága szerint a rendszer több magas rangú vezetője néhány lépésnyi tisztes távolságban áll a pártól. "Ha hinni lehet a protokollnak, a nő helyéből arra lehet következtetni, hogy a felesége" - mondta a dél-koreai kormány egyik, nevének elhallgatását kérő illetékese a Yonhap dél-koreai hírügynökségnek.  Az előző vezetőknek - Kim Dzsong Un nagyapjának és apjának - a felesége csak igen ritka alkalmakkor jelent meg a nyilvánosság előtt.

Kim Dzsong Un decemberben került apja, Kim Dzsong Il helyére, röviddel a "kedves vezető" halála után. Magánéletéről, így családi állapotáról és pontos életkoráról sem lehet semmit tudni, de elemzők szerint közel járhat a harminchoz. Annyi ismert, hogy fiatal korában Svájcban folytatott tanulmányokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fischer Iván: "A zene boldogító hatása baj esetén megsokszorozódik"

Fischer Iván: "A zene boldogító hatása baj esetén megsokszorozódik"

Brexit a gyakorlatban: üres polcok az északír szupermarketekben

Brexit a gyakorlatban: üres polcok az északír szupermarketekben

Csak nyolc állami egyetem marad?

Csak nyolc állami egyetem marad?