szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kim Dzsong Un észak-koreai államfő vette át a kelet-ázsiai ország egymilliós hadseregének irányítását - jelentették be szerdán Phenjanban.

A decemberben elhunyt vezető, Kim Dzsong Il fiát nevezték ki a hadsereg főparancsnokának - jelentette az állami média két nappal azután, hogy állítólagos betegségére hivatkozva menesztették a hadsereg korábbi vezérkari főnökét.

Megfigyelők szerint a fiatal Kim Dzsong Un hét hónappal apja halála után igyekszik megszilárdítani hatalmát. Kinevezéséről állítólag kedden döntött több állami, párt- és katonai vezető.

Kim Dzsong Un 2010 szeptemberében kapta meg a tábornoki rangot, amit akkor annak jeleként magyaráztak, hogy őt választották ki apja utódjának a hatalomban.

A KCNA hivatalos észak-koreai hírügynökség hétfőn jelentette, hogy a Koreai Munkáspárt központi bizottságának politikai bizottsága vasárnapi ülésén egészségi állapotára hivatkozva felmentette minden tisztségéből az észak-koreai hadsereg vezérkari főnökét, Ri Jong Hót. Ri állítólag az egyik támasza volt Kim Dzsong Unnak, és 2009 óta volt vezérkari főnök. Emellett tagja volt a párt politikai bizottsága elnökségének, és alelnöki posztot töltött be a nagy hatalmú központi katonai bizottságban.

Kedden pedig arról számolt be a KCNA, hogy Hjon Jong Csol személyében új hadosztályparancsnokot neveztek ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb bírósági eljárás indul Matteo Salvini ellen

Újabb bírósági eljárás indul Matteo Salvini ellen

Meghalt Timár György Tamás, a Független Kisgazdapárt egykori képviselője

Meghalt Timár György Tamás, a Független Kisgazdapárt egykori képviselője

Lemond az SZFE HÖK elnöke

Lemond az SZFE HÖK elnöke