szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ügyvédje szerint ismeretlen bőrbetegségben szenved a hivatali hatalommal való visszaélés vádjával hétévi börtönre ítélt Julija Timosenko. A volt ukrán kormányfőt egy harkivi kórházban gerincsérvvel kezelik most.

"Két hete Julija Timosenkót ismeretlen betegség támadta meg, amely bőrének nagy felületét érinti, főleg a hátát és a karját" – mondta Szerhij Vlaszenko csütörtökön újságíróknak a harkivi kórháznál, ahol védencét több mint két hónapja kezelik.

A helyi orvosok nem tudják, hogy mi a baja – mondta az ügyvéd, de arra nem válaszolt, hogy miért csak most számolt be a betegségről.

A betegség tüneteinek kezelése "összeegyeztethetetlen" a gerincsérv kezelésével, így az utóbbit fel kellett függeszteni – tette hozzá.

Az ellenzéki politikust első perében azzal vádolták, hogy a 2009-es orosz-ukrán gázárszerződések megkötésekor kormányfőként visszaélt hivatali hatalmával. Folyik ellene egy másik per is, amelyben azzal vádolják, hogy egy magánvállalat vezetőjeként adócsalást követett el és sikkasztott.

Julija Timosenko tagadja a vádakat, és személyes bosszúval vádolja Viktor Janukovics elnököt, aki legyőzte őt a 2010-es elnökválasztáson. A politikus elítélése válságot okozott Ukrajna és az Európai Unió viszonyában. Az EU szerint Julija Timosenko pere nem volt tisztességes, átlátható és pártatlan.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!