szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Izrael vasárnap megtiltotta négy ország külügyminiszterének, hogy beutazzon egy ciszjordániai konferenciára, amelyet a palesztin szervezők válaszul lemondtak.

A miniszterek a Palesztin Hatóság székhelyére, Rámalláhba utaztak volna az el nem kötelezett országok egy konferenciájára, amely vasárnap kezdődött volna meg - jelentették izraeli és palesztin források.

Az intézkedés a kubai, maláj, indonéz és bangladesi külügyminisztert érinti - egyik országnak sincs diplomáciai kapcsolata Izraellel.

"Olyan döntés született, hogy az Izraelt el nem ismerő több ország diplomáciájának vezetőjétől megtagadják az engedélyt, hogy átlépjék az izraeli határt" - közölte egy neve elhallgatását kérő izraeli magas rangú illetékes. A szóban forgó államok közé sorolta Algériát is, az viszont korábban értesítette a Palesztin Hatóságot, hogy nem küld delegációt, hogy elkerülje a konfliktust Izraellel. 

A szervezők válaszul lemondták a konferenciát. "Miután a palesztin vezetés konzultált az Ammanba megérkezett küldöttségekkel, úgy döntöttek, hogy lemondják az el nem kötelezett államok Palesztin Bizottságának találkozóját" - közölte egy neve elhallgatását kérő palesztin forrás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A bíróságok munkarendje is változik egy új kormányrendelet szerint

A bíróságok munkarendje is változik egy új kormányrendelet szerint

Mégis lesz gyermekfelügyelet hétfőtől az óvodákban és az iskolákban

Mégis lesz gyermekfelügyelet hétfőtől az óvodákban és az iskolákban

Financial Times: Amerikából szerezne be AstraZeneca-vakcinát az Európai Unió

Financial Times: Amerikából szerezne be AstraZeneca-vakcinát az Európai Unió