szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Pokolgépes támadás érte a szíriai állami rádió és televízió damaszkuszi központi épületét hétfőn, a robbanásban legalább hárman könnyebben megsérültek.

A pokolgép az épület harmadik emeletén robbant fel, de adását sem a tv, sem a rádió nem szakította meg. Egy magánkézben lévő televízió felvételein látható, ahogy az állami tv munkatársai a törmelékek között megpróbálják felmérni a károkat, és segítenek sérült kollégáiknak.

"Itt vagyok a rádió és televízió épületénél. Minden működik, és működni is fog. Rengeteg stúdiónk és felszerelésünk van" - mondta a helyszínre érkező Omrán ez-Zohbi tájékoztatási miniszter, és hozzátette: vizsgálatot indítanak a robbantás körülményeinek feltárására. Egyelőre nem lehet tudni, miként sikerült bejuttatni a robbanószerkezetet az állami és katonai intézmények közelében található épületbe. Szíriában a polgárháború eldurvulása óta egyre gyakoribbak az öngyilkos merényletek és más pokolgépes támadások.

Az elmúlt hónapban több támadás érte az állami média épületeit Szíriában
©

Néhány nappal ezelőtt a kormányellenes felkelők azt állították, átvették az irányítást az állami televízió aleppói központjában, a kormány azonban tagadta ezt, s azt állította, hogy a hadsereg elhárította a felkelők támadását. A nyugati hatalmak által támogatott felkelők az utóbbi időben nagy erőkkel próbálták bevenni az állami médiát, amely igyekszik a lázadókat dzsihádistáknak és külföldi ügynököknek feltüntetni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
5 százalékkal esett vissza 2020-ban a német GDP

5 százalékkal esett vissza 2020-ban a német GDP

Füstmentes kvíz: 10+1 kérdés a dohányzásról és az ártalomcsökkentésről

Füstmentes kvíz: 10+1 kérdés a dohányzásról és az ártalomcsökkentésről

Földrengés pusztított Indonéziában, több mint 600 ember megsérült

Földrengés pusztított Indonéziában, több mint 600 ember megsérült