szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Névtelen telefonáló értesítette a nápolyi rendőrséget, hol keressék a Napoli labdarúgócsapatában játszó Edinson Cavani feleségétől ellopott luxuskarórát.

Nápoly külvárosában, egy épület lépcsőházában találták meg azt a 18 ezer eurót érő karórát, amelyet július 24-én téptek le Maria Soledad Cavani csuklójáról. Cavani felesége egy nápolyi templomból lépett ki, amikor két, robogón ülő férfi megközelítette és leszakította a kezéről a méregdrága órát. 

"Csodával határos, ha turista ellopott órája kerül elő Nápolyban, főleg, ha ennyire drága" - kommentálta az olasz sajtó. Az újságoknak nem volt kétsége afelől, hogy az órát a nápolyi bűnszövetkezet, a camorra szolgáltatta vissza tulajdonosának.

A tolvajok nem tudták, kinek a kezéről tépték le az órát. Amikor kiderült, hogy a Napoli Uruguayból érkezett sztárjátékosának feleségéről volt szó, a camorra azonnal lépett. Felkutatta a tolvajokat és bocsánatkérően visszaadta a zsákmányt - írták a lapok. 

Ugyanez történt a szintén a nápolyi csapatban játszó, szlovák Marek Hamsikkal is, akitől 2008 decemberében lopták el szintén több ezer eurót érő óráját. A Napoli szurkolói internetes oldalaikon sürgették az óra azonnali visszaadását, amely néhány napon belül meg is történt. 

Egyedül a Napoliban játszó, argentin Ezequiel Lavezzi barátnője, Yanina Screpante nem kapta vissza a csuklójáról Nápoly utcáin elrabolt órát. Talán azért, mert a lopás után Facebook-oldalán rablóvárosnak nevezte Nápolyt - jegyezte meg az olasz sajtó.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Chadwick Boseman, Borat és a nők menetelése – ez volt az idei Golden Globe

Chadwick Boseman, Borat és a nők menetelése – ez volt az idei Golden Globe

Műholdról vigyáznának az amazóniai erdőre a brazilok

Műholdról vigyáznának az amazóniai erdőre a brazilok

"Felcsúti Pert" ígért Fekete-Győr a programjában

"Felcsúti Pert" ígért Fekete-Győr a programjában