szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Pilóta nélküli repülőgépekkel akarja ellenőrizni déli területeit az Európai Unió, erre 400 millió eurót költenének - jelentette a Mail on Sunday című brit lap.

Az Eurosur programban alkalmazott repülőgépek feladata az illegális bevándorlókat szállító, a Földközi- és az Égei-tengeren haladó hajók felismerése, illetve a terrorizmus elleni küzdelem lenne. E feladatok végrehajtására 400 millió dollárt irányoztak elő.

A katonai célú optikai megfigyelőrendszerrel ellátott drónok hatékonyabbak, mint a műholdak és a szokványos repülőgépek - írta a brit újság, amely szerint a berendezésekkel felszerelt, pilóta nélküli gépek folyamatosan fognak járőrözni az EU déli határán, s videofelvételeiket és egyéb információikat egy elemző központnak továbbítják.

Az Eurosur az EU külső határainak védelmére létrehozott Frontex irányításával fog működni, a központja Varsóban lesz. Az Európai Bizottságban már egyeztetett program az Európai Parlament elé kerül jóváhagyásra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Graffitivel emlékeznek Maradonára Óbudán

Graffitivel emlékeznek Maradonára Óbudán

Beválaszotta a parlament Gottfried Pétert a Monetáris Tanácsba

Beválaszotta a parlament Gottfried Pétert a Monetáris Tanácsba

Lewis Hamilton is koronavírusos

Lewis Hamilton is koronavírusos