szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Facebookon tette közzé az egyik botrányos akciójáért bebörtönzött Pussy Riot orosz női punkegyüttesnek küldött támogató üzenetét Paul McCartney, a Beatles egykori tagja.

McCartney a Pussy Riot tagjainak írt levelében reményét fejezte ki, hogy az orosz hatóságok biztosítják a szólásszabadságot minden állampolgáruknak, és ezért nem akarják mebüntetni a lányokat a tiltakozásukért.

Pussy Riot
©

Paul McCartney kifejtette, a civilizált világban mindenki kifejezheti szabadon a véleményét, és amíg nem sértenek ezzel másokat, addig a zenész szerint ez a helyes iránya a társadalmaknak.

©

Az egykor Beatles-tag reményét fejezte ki, hogy a bebörtönzött lányok erősek maradnak, és hogy ő maga, valamint sok hozzá hasonló ember is mindent meg fog tenni, hogy támogassa a Pussy Riot tagjait, és a művészi szabadságot.

A Pussy Riot tagjait hónapok óta vizsgálati fogságban tartják, és valószínűleg börtön vár rájuk, mert két héttel a márciusi elnökválasztás előtt a moszkvai Megváltó Krisztus-székesegyházban maszkban, gitárokkal "imádkoztak" a Szűzanyához, hogy űzze el Vlagyimir Putyint, az azóta megválasztott államfőt.

A Pussy Riotról bővebben itt olvashat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Robbanás történt Kispesten egy autószerelő műhelyben

Robbanás történt Kispesten egy autószerelő műhelyben

Végleg távozik a pedofil bűncselekményeket eltussoló lengyel püspök

Végleg távozik a pedofil bűncselekményeket eltussoló lengyel püspök

Ez a csata nem véres: hatalmas vita alakult ki az EU-ban a műhúsburgerek miatt

Ez a csata nem véres: hatalmas vita alakult ki az EU-ban a műhúsburgerek miatt