szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A pakisztáni hadsereg legalább 15 katonája eltűnt a tálib szélsőségesekkel vívott összecsapásban. A felkelők azt állítják: ők végeztek velük, és egy videofelvételen be is mutatták a katonák levágott fejét.

Az északnyugat-pakisztáni Badzsaur törzsi körzetben a hadsereg kedden indított akciót, hogy kiszorítsa a szomszédos afgán Kunar tartományból a múlt héten érkezett tálibokat.

Egy pakisztáni biztonsági tiszt, aki kérte neve elhallgatását, azt mondta, hogy a harcok nyomán immár 3 napja legalább 15 katona eltűntnek számít. Egy másik illetékes is megerősítette az értesülést.

Badzsaur egyike a hét olyan félautonóm törzsi területnek, ahol a táliboknak, illetve a velük szövetséges al-Kaida nemzetközi terrorhálózatnak megerősített állásaik vannak, és amelyek kiindulópontul szolgálnak a Pakisztán belsejében végrehajtandó támadásokhoz.

Sziradzsud Din, a pakisztáni tálibok egyik szóvivője egy hírügynökséggel a héten azt közölte, hogy embereik fejezték le a pakisztáni biztonsági erők tagjait. "Testüket és fejüket eltemettük. Hamarosan közzéteszünk egy videót, hogy bizonyítsuk a történteket" - tette hozzá.

A TTP pénteken valóban közölt egy felvételt, amelyen 12 fej volt látható a földön, egy tálib parancsnok pedig fegyveresek előtt a Koránból idézett részeket. Egyikük kezében hatalmas bárd volt látható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"Amit akartunk, meg tudtuk nézni" - Kínában vizsgálódott az OGYÉI

"Amit akartunk, meg tudtuk nézni" - Kínában vizsgálódott az OGYÉI

Több tízmilliárdból vásárolna kínai és orosz vakcinát a kormány, Szijjártó megy majd értük

Több tízmilliárdból vásárolna kínai és orosz vakcinát a kormány, Szijjártó megy majd értük

Újítás a notebookoknál: láthatatlan kamerát tenne a képernyőbe a Samsung

Újítás a notebookoknál: láthatatlan kamerát tenne a képernyőbe a Samsung