szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kalózok kerítettek hatalmukba egy szingapúri kőolajszállító hajót a nigériai főváros, Lagos kikötőjében - jelentette szerdán a Nemzetközi Tengerészeti Hivatal.

A Kuala Lumpur-i székhelyű szervezet tájékoztatása szerint a tengeri rablók kedd este támadták meg a tankert, amely 24 fős legénységgel a fedélzetén éppen úton volt a nyílt tenger felé.

Az utóbbi két hétben ez már a harmadik kalóztámadás a nyugat-afrikai Guineai-öbölben. Legutóbb augusztus 28-án foglaltak el tengeri rablók egy görög kőolajszállító hajót 24 fővel a fedélzetén, augusztus 19-én pedig egy brit tanker járt hasonlóan. A kalózok mindkét esetben kifosztották a kabinokat, az olajat pedig átszivattyúzták egy másik hajóba, de a legénységnek nem esett baja.

A BMI nem adott tájékoztatást a mostani támadás körülményeiről. Noel Choong, a hivatal kalózkodást figyelő információs központjának illetékese annyit közölt, hogy a teljes legénység bezárkózott egy biztonságos kabinba.

A BMI júliusi jelentése szerint január és június között összesen 32 kalóztámadást jelentettek a Guineai-öböl térségéből, míg tavaly összesen 25 ilyen esetet regisztráltak.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!