szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Többszörösen átkozhat egy hamis bombariadót egy amerikai férfi: nem elég, hogy elszenvedője volt, és a repülőgép visszavitte a többi utassal az indulási helyre, még le is csukták, mert kiderült, hogy körözik.

A 29 esztendős Christopher Shell Philadelphiából éppen azért tartott hazafelé Dallasba repülővel, hogy születésnapját ott ünnepelje meg.

Útközben azonban bombariasztást kapott a pilóta, és visszafordította a gépet Philadelphiába, ahol azután a rendőrség öt embere pisztolyt szegezve rontott a férfira leparancsolva a gépről.

Mint kiderült, telefonon valaki azt mondta a rendőrségnek, hogy egy Christopher Shell nevű utas folyékony robbanóanyagot csempészett fel egy légijáratra. Az utaslisták gyors ellenőrzése ki is adott egy ilyen nevet, ami azután elindította a Philadelphia-Dallas járat, de főként Shell kálváriáját. 

A rendőrség alaposan átkutatta a repülőt, ám nem talált semmit, Shell-lel kapcsolatban azonban igen: kiderült, hogy körözik Texasban, méghozzá kiemelten.

Hogy miért, azt nem közölte a rendőrség. A telefonáló kiléte is ismeretlen, az indíttatások közül pedig azt sem lehet kizárni, hogy esetleg Shell egy cimborája viccelt születésnapi tréfaként.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!