szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Zombiriadót tartottak csütörtökön az Egyesült Államokban egy katasztrófavédelmi gyakorlat keretében.

A kormányzat felszólította a lakosságot, hogy készüljön fel zombiakpokalipszisre a katasztrófák túlélési gyakorlatának jegyében - mivel hurrikán, járvány, földrengés vagy terrortámadás esetén azonos forgatókönyv szerint kell menekülni és menekíteni.

A kormányzat egyebek közt javasolta, hogy doglozzanak ki evakuálási terveket, mindenki vegyen magához egy váltás ruhát, tartson kéznél ivóvizet, gyógyszerekből tartalékmennyiséget, elemlámpát.

A zombiriadó ötletét egyébként egy vicc szolgáltatta még 3 éve. A Floridai Egyetem katasztrófa-elhárítási forgatókönyvei közé zombitámadást is beírt egy olyan munkatárs, aki - a rektor értékelése szerint - nem viszonyul túl komolyan a katasztrófahelyzetekhez.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
5 pont katásoknak: ezekre mindenképpen figyeljen év végén!

5 pont katásoknak: ezekre mindenképpen figyeljen év végén!

Naponta 500 egyetemista segíti a koronavírus-tesztelést

Naponta 500 egyetemista segíti a koronavírus-tesztelést

Koronavírus: 117 halott, 3929 új fertőzött

Koronavírus: 117 halott, 3929 új fertőzött