szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Százharminckét fogoly szökött meg egy észak-mexikói börtönből; a hatóságok rendőrök és katonák bevetésével indítottak hajtóvadászatot a szökevények után az amerikai határ közelében lévő térségben.

A fogolyszökés helyi idő szerint hétfő délután történt a Piedra Negras-i börtönben. A mexikói hatóságok az Egyesült Államoktól is segítséget kértek a szökevények elfogásához - közölte José Luís Moran, Coahulia állam közrendészeti minisztere.

Moran szerint a rabok a börtön ácsműhelyében alagutat ástak és azon keresztül jutottak ki a fegyintézetből. A szökevények közül 86-ot súlyos, szövetségi hatáskörbe tartozó bűnügyek, például drogcsempészet miatt ítéltek el vagy állítottak bíróság elé. A szökéssel összefüggésben őrizetbe vették a börtönigazgatót és a fegyintézet két alkalmazottját.

Az elmúlt években többször történtek fogolyszökések mexikói börtönökből, és gyakorta derült fény arra, hogy a foglárok kapcsolatban álltak kábítószeres bűnbandákkal. A tavalyelőtt, év végén, több mint 140 elítélt szökött meg a Nuevo Laredo-i börtönből. A hatóságok 41 börtönőr ellen emeltek vádat, amiért segítettek nekik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!