szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nehéztüzérséggel lőtte a szíriai hadsereg szombat reggel az északi országrészben fekvő nagyváros, Aleppó több negyedét - közölte a szíriai ellenzék.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja nevű, londoni székhelyű emigráns ellenzéki szervezet szerint emellett harcok folynak a lázadók és a hadsereg között Aleppó tartomány több településén.

Délen, Deraa tartományban razziát tartottak a biztonsági erők, több embert őrizetbe vettek. A főváros, Damaszkusz körzetében a harcokban meghalt a szíriai hadsereg egy dezertőr katonája. Az ellenzéki csoport számításai szerint pénteken 142, zömmel civil halálos áldozata volt az erőszaknak szerte Szíriában.

A Sana állami hírügynökség jelentése szerint 25 olyan ember holttestét találták meg Damaszkuszban, akiket a lázadók raboltak el. Az áldozatok szeme be volt kötve, és a kezük össze volt kötözve.

A londoni emigráns ellenzékiek számításai szerint már megközelíti a 30 ezret a 2011 márciusa óta Szíriában dúló erőszak halálos áldozatainak a száma.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!