szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Négy fegyverest megöltek vasárnap este az Oroszországhoz tartozó Dagesztánban azt követően, hogy azok rendőrökre nyitottak tüzet.

Vjacseszlav Gaszanov, a helyi belügyminisztérium szóvivője elmondta, hogy a rendőrök egy járművet akartak ellenőrizni, de annak vezetője figyelmen kívül hagyta a megállásra szóló felhívást. Az autóban ülők rálőttek a rendőrökre, akik viszonozták a lövéseket. A szóvivő szerint rendőrök nem sebesültek meg. A hatóságok feltételezése szerint egy fegyveres csoport tagjairól lehet szó.

Az Oroszország déli határa közelében fekvő, főként muszlimok lakta észak-kaukázusi régió az ország legnyugtalanabb része, ahol szinte mindennaposak a kisebb-nagyobb fegyveres összetűzések.

A felkelők azt mondják, azért fogtak fegyvert, hogy létrehozzanak egy muszlim államot az Oroszország déli határánál fekvő régiókból. Jogvédők szerint viszont a folyamatos villongások elsődleges kiváltó oka a szegénység és az orosz különleges erők ellen irányuló harag.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!